Wine& Dine

8 april 2015

Na een zeer succesvolle aftrap met een benefiet diner in 2014, organiseerde Lions Heerenveen 2.0 ook in 2015 een bijzonder fundraising diner. Dit jaar was het Special Sporters Fonds Fryslân ontvanger van de opbrengst van de avond.

Wine& Dine

De Wine & Dine, volgens het concept van een running diner, werd gestart in Museum Belvedère. Na een sprankelend aperitief in het museumcafé, toog het gezelschap van 50 gasten met de bus van de ‘Glasblazers’ naar restaurant Anno ’88, alwaar men genoot van het voorgerecht. Het gezelschap verplaatste zich lopend naar restaurant Paul Kruger voor het hoofdgerecht en een speciale verloting.
Tot slot reed de Glasblazersbus iedereen weer naar Museum Belvedère voor het nuttigen van een dessert.

De opbrengst van deze avond (€1600) is naar het Special Sporters Fonds Fryslân gegaan. Dit fonds is een zogenaamde legacy van de vorig jaar in Heerenveen en Sneek gehouden Special Olympics Nationale Spelen. Het Special Sporters Fonds wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren om te bewegen. Een gegeven is dat zij daarmee niet alleen fysiek en mentaal fitter worden, maar ook met meer vertrouwen en een beter zelfbeeld in het leven staan.
‘Een way of life om zich te ontwikkelen, plezier  te beleven en vriendschappen, talenten en vaardigheden te delen met familie, andere sporters en hun omgeving.’ stelde Hans Vogelzang.
 
Het Special Sporters Fonds Fryslân is opgericht door de Vrienden van Talant en Lions Heerenveen 2.0. De bestuursleden zijn Bert Kuiper (voorzitter, oud-burgemeester van Skarsterlân), Lykele Buwalda (penningmeester, oud-wethouder Heerenveen), Minne Modderman (secretaris), Udo de Goede (Lions Heerenveen 2.0) en Ilse van Ast (Lions Heerenveen 2.0).