Paasactie Heel Heerenveen Bakt is een succes

3 april 2021

Dit jaar een heel bijzondere paasactie door Lions Heerenveen 2.0: Heel Heerenveen Bakt. Aan de  oproep om iets te bakken voor een ander is massaal gehoor gegeven. Meer dan 800 taarten zijn gebakken en uitgedeeld aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!
 

Paasactie Heel Heerenveen Bakt is een succes

Hoe zo deze actie?
We zijn inmiddels al meer dan een jaar zoet met Corona en moeten het nog even volhouden met elkaar. Toch zien de Lions lichtpuntjes: door met elkaar de schouders er nog even onder te zetten en ook om te vieren dat het voorjaar in zicht is en we hopelijk een mooie zomer tegemoet gaan, zijn ze samen met heel Heerenveen gaan bakken.

Na de oproep volgenden er 270 aanmeldingen van inwoners van Heerenveen die graag een baksel voor een ander wilden maken. Brownies & Downies ging aan de slag met 80 brownies. En de drie professionele bakkers in Heerenveen (Lenes, Verloop en By Boonstra) bakten gezamenlijk 480 taarten voor de bewoners van de woonzorgcentra.  Zij ontvingen allen een speciaal bedrukte taartdoos van de Lions, waarin ze hun baksel op zaterdag 3 april inleverden bij de coronaproof pop-up drivethru. De Lions Heerenveen 2.0 brachten deze daarna rond en zagen natuurlijk heel veel verraste en blije gezichten.

De amateur-bakkers kunnen een foto van hun creatie op Facebook plaatsen, waarna de jury bestaande uit de drie professionele bakkers deze zal beoordelen. Het mooste baksel wint een prijs!

De gehele actie is vlekkeloos verlopen. Een overweldigend aanbod van bakkers, variërend in leeftijd van 7 tot 94 jaar, met als overeenkomst heel veel enthousiasme en creativiteit. 

Omrop Fryslân  kwam even kijken bij de drivethru.

Drivethru collage
Silke Cuperus 2
De jury