Ontmoeten en verbinden

13 april 2016

Op woensdag 13 april 2016 heeft Lions Heerenveen 2.0 voor het eerst een avond georganiseerd, waarbij de serviceclubs uit de gemeente Heerenveen zijn uitgenodigd om samen met een discussiepanel te bespreken wat ze al dan niet gezamenlijk kunnen betekenen voor de samenleving in Heerenveen.

Ontmoeten en verbinden

Lions Heerenveen 2.0 is een club in oprichting, welke graag de verbinding zoekt in haar omgeving. Er werd in grote getale gereageerd op de uitnodiging voor de kennismakingsavond met als resultaat  een vertegenwoordiging vanuit Lions Heerenveen, Lions Heerenveen 2.0, Rotary Heerenveen, Rotary Oranjewoud-Heerenveen, JCI, Heerenveen, RT68 Heerenveen en Kiwanis Heerenveen. Hiernaast zaten wethouder Coby van der Laan, Meitinkers Farouk Ghazi en Richard Corman, Renske Osenga van Hart voor Heerenveen en Marianne Bouwman van Groot Heerenveen in het panel.
 
Na de aftrap van Lions Heerenveen 2.0 kregen de serviceclubs de mogelijkheid om zich kort voor te stellen. Prachtig om te horen wat al deze mensen weten te realiseren voor de samenleving! Ieder met een eigen identiteit waarbij de speerpunten variëren van vriendschap, ontwikkeling, kennisdeling en ontplooiing wil iedere service club bijdragen aan de lokale gemeenschap op welke wijze dan ook.
 
Coby van der Laan kreeg daarna het woord om namens de Gemeente Heerenveen te vertellen wat de speerpunten vanuit de gemeente zijn en hoe zij tegen de serviceclubs aankijkt.  Ze vroeg hierbij extra aandacht voor de burgers die minder kansen hebben met name door beperkte financiële middelen, maar ook door een achterstand op de arbeidsmarkt, asielzoekers of anderszins. Ze zou graag zien ook deze mensen een kans krijgen om meet de doen in de maatschappij.

Tijdens de discussie zijn diverse onderwerpen besproken, zoals:

  • Hoe wordt er tegen serviceclubs aangekeken? Zijn ze zichtbaar? Zijn ze benaderbaar?
  • Er is niet alleen geld noodzakelijk, maar juist ook acties in ontmoeten en verbinden.
  • Wat zouden de service clubs kunnen betekenen met betrekking tot het komende AZC?
  • Op welke wijze kunnen de service clubs Heerenveen ondersteunen met het positioneren van Heerenveen als dé Sportstad.

Al met al zeer boeiende onderwerpen en genoeg om over door te praten! Een volgende keer komt er dan ook zeker, nogmaals onder regie van Lions Heerenveen 2.0.