Heerengracht concert 2017

3 september 2017

Op zaterdag 2 september jl. vond de 2e editie van het Heerengracht Concert plaats. Het Concert maakte dit jaar voor het eerst officieel deel uit van het Heerenveen UIT festival, met tal van activiteiten in en rondom het centrum in Heerenveen. Een cultuurmarkt, diverse foodtrucks, dans en straattheater, brachten iedereen al snel in een goede stemming en sfeer. Daarbij was het, in tegenstelling tot de eerste editie vorig jaar, prachtig nazomerweer.

Heerengracht concert 2017

Vanaf de walkant, bruggen, kades, het vergrootte VIP-deck en vanuit een flinke hoeveelheid sloepen, hadden zowel de partners en sponsoren van het evenement, maar zeker ook het in grote getale opgekomen publiek, een fantastisch uitzicht op het podium. De line-up was dit jaar ook weer geweldig. Stageband Jazz Orchestra met trompettist Kurt Weiss, de 3J’s, Alides Hidding met zijn Time Bandits, Boris, Niek Boes en special guest Elske deWall, maakten er een groot feest van. Voor genodigden werd de avond afgesloten met een spetterende after-party in Het Posthuis.
 
Lions Heerenveen 2.0 zet zich al sinds haar ontstaan in om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Zo is zij nauw betrokken bij het Special Sportersfonds dat tot doel heeft om mensen met een beperking toegang te geven tot sport en bewegen. Ook heeft zij de samenwerking gezocht met de jaarlijkse Feanrun en Stichting Heerenveen Vitaal.
 
Thema en het goede doel van de avond was Moofy. Door het ondersteunen van Moofy maken we het mogelijk dat alle basisschoolkinderen in de Gemeente Heerenveen een leukere èn actievere schooldag aangeboden krijgen.
 
Eerder die week doopte burgemeester Tjeerd van der Zwan  de zwaaikom van de Heerensloot voor de tweede keer in successie tijdelijk om in Heerengracht.

Impressie met de aftermovie:  klik hier  

Meer weten over het Heerengracht Concert: klik hier

Facebook Heerengracht Concert volgen: klik hier

HGC 2017
IMG_79662000